Go to:
Food pillory
Liberecké uzenky

U potraviny byl zjištěn oslizlý lepkavý povrch a zápach po kažení 

Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Včelí med květový

Obsah látky hydroxymethylfurfural (HMF) byl vyšší, než je stanoveno v příslušném právním předpise.

JELLYCIOUS Snoví medvídci

Obsah vitamínu D v doplňku stravy byl podstatně nižší, než bylo uvedeno na obale.

Používaný fritovací olej

Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Fritovací olej vykazoval známky tepelného rozkladu - vůně typická pro přepálený olej, chuť typická pro přepálený olej. Obsah polymerních triacylglycerolů byl vyšší, než připouští příslušný právní předpis.

Heinrichsthaler Gouda 48 %

Na povrchu potraviny byl zjištěn výskyt kolonií plísní zelené a bílé barvy viditelné pouhým okem. Vůně potraviny byla po plísní.

Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Sweet Basil; (Basilikum); (HÚNG CHÓ)

V potravině byl překročen maximální limit reziduí pesticidů - chlorfenapyr šestnáctkrát a propiconazol více než čtrnáctkrát.

Sauvignon Blanc, bílé polosladké víno, vyrobeno v Moldavsku, alk. 11,5 % obj.

Víno mělo nahnědlý odstín. Chuť a vůně byly oxidativní.

Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách. Oxidáza vzniká nekontrolovatelným stykem vína se vzdušným kyslíkem.

Používaný fritovací olej

Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Fritovací olej vykazoval známky tepelného rozkladu - hnědá barva oleje nebo tuku, konzistence viskózní, vůně typická pro přepálený olej, chuť typická pro přepálený olej. Obsah polymerních triacylglycerolů byl vyšší, než připouští příslušný právní předpis.

Closed establishments
HONG THANG PHAM
Fast food HONG THANG PHAM
Kotlářská 669/36, 602 00 Brno
Poor hygiene conditions on the toilets
Occurrence of mould in cooling equipment
Strongly neglected cleaning
Fouled kitchen equipment
Strong fouling of entire premises
Filth on the floor
Filth on shelves or equipment
Strongly fouled cooling equipment (no other storing premises available)
Premises used also for storing of items that could have impact on food quality or safety
Smoking at the premises background
Risk of contamination of foodstuffs due to unsatisfactory premises
PAGODA s.r.o.
Fast food PAGODA s.r.o.
Olomoucká 90, 783 72 Velký Týnec - Vsisko
Strongly neglected cleaning
Strong fouling of entire premises
Filth on the walls
Filth on the floor
Filth on shelves or equipment
Strongly fouled cooling equipment (no other storing premises available)
Corrosion of metal construction (shelves)
VINALTO PLUS s.r.o.
Restaurant VINALTO PLUS s.r.o.
Konečná 452/23, 796 07 Držovice
Occurrence of mice excrements
Traces of exposure and occurrence of mice
Strongly neglected cleaning
Strong fouling of entire premises
Filth on the walls
Filth on the floor
Filth on shelves or equipment
MONIKA ZÍTKOVÁ
Pub, bar, casino, tearoom
MONIKA ZÍTKOVÁ
Karla Čapka 834, 357 09 Habartov
Occurrence of mice excrements
Traces of exposure and occurrence of mice
Filth on the floor
Damage of the floor
THI NU LUU
Retail THI NU LUU
Ruská 598, 506 01 Jičín
Occurrence of insects
Filth on the floor
Filth on shelves or equipment
Hospoda Tišice s.r.o.
Restaurant Hospoda Tišice s.r.o.
Sportovní 306, 277 15 Tišice
Occurrence of mice excrements
Occurrence of dead mice
Occurrence of mould on the ceiling
Tanzberg Mikulov,a.s.
Production Tanzberg Mikulov,a.s.
Zlámalova parc. č. 5802, 692 01 Mikulov
Occurrence of mould at the premises
Occurrence of mould on the equipment
Occurrence of mould on the walls
Occurrence of mould on the ceiling
Strongly neglected cleaning
Filth on the floor
Premises used also for storing of items that could have impact on food quality or safety
Risk of contamination of foodstuffs due to unsatisfactory premises
Tanzberg Mikulov,a.s.
Production Tanzberg Mikulov,a.s.
Zlámalova parc. č. 5780, 692 01 Mikulov
Occurrence of mould at the premises
Occurrence of mould on the equipment
Occurrence of mould on the walls
Occurrence of mould on the ceiling
Strongly neglected cleaning
Filth on the floor
Premises used also for storing of items that could have impact on food quality or safety
Risk of contamination of foodstuffs due to unsatisfactory premises
Risky websites
https://lekarna-zamberk.cz/
Website
State of the date 11/21/2025
https://lekarna-zamberk.cz/
large number of products
https://mycoczechia.com
Website
State of the date 8/14/2025
https://mycoczechia.com
MYCO - GUMOVÉ VITAMÍN (MYCO ORGANIC & FUNCTIONAL MUSHROOM GUMMIES)
https://wellness4you.cz/
Website
State of the date 10/10/2025
https://wellness4you.cz/
Multiple products
https://cz.insuvlb.com
Website
State of the date 8/12/2025
https://cz.insuvlb.com
Insuvit
https://golden-balance.org/
Website
State of the date 5/30/2025
https://golden-balance.org/
Uri-Care PRO MAX ULTRA
https://cs.penoxal.com/
Website
State of the date 5/12/2025
https://cs.penoxal.com/
Penoxal
Access to these websites from the Czech Republic has been blocked
Information about the project Food pillory

Information about the project Food pillory

Term Dictionary

Definition of basic food industry term and concepts.

FAQ

Answers to your questions.