Již 10 let jsme s Vámi.
Vaše Potraviny na pranýři
Již 10 let jsme s Vámi.
Vaše Potraviny na pranýři
Obal výrobku byl nafouklý, bylo patrné, že dochází ke kvašení - ve výrobku byly patrné bubliny. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.
Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku, potravina neměla prošlé datum použitelnosti.
Výrobek obsahoval podstatně méně chodroitin sulfátu a glukosamin sulfátu, než bylo uvedeno na obalu a než bylo uvedeno na webové stránce.
Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Používaný fritovací olej vykazoval známky tepelného rozkladu - chuť a vůně typické pro přepálený olej, palčivé, barva světle hnědá, byl patrný modrošedý kouř. V oleji se vyskytovaly zuhelnatělé zbytky smažených potravin.
Výrobek obsahoval alergen - celer, který nebyl uveden na obalu.
Výrobek může způsobit zdravotní komplikace lidem alergickým na celer.
V chuti a vůni vína byla patrná oxidáza a druhotná fermentace.
Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách. Oxidáza vzniká nekontrolovatelným stykem vína se vzdušným kyslíkem.
Sekundární fermentace (druhotné kvašení) je nežádoucí kvašení zbytkového cukru ve víně, projevuje se štiplavou chutí a vůní po oxidu uhličitém, případně i vznikem zákalu.
Informace o projektu Potraviny na pranýři
Vysvětlení základních pojmů potravinářské terminologie a pojmů použitých na webu Potraviny na pranýři.
Popis nevyhovujících parametrů jednotlivých komodit potravin.
Odpovědi na dotazy spotřebitelů.