Chcete dostávat novinky z webu
Potraviny na pranýři?
Přihlaste svůj email zde.
Výrobek obsahoval méně vitamínu E, než bylo uvedeno na obalu. Spotřebiteli tak byla poskytnuta zavádějící informace o obsahu vitamínu E ve výrobku.
Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Používaný fritovací olej jevil známky kažení - tmavě hnědá barva oleje, nepříjemný zápach typický pro přepálený olej, chuť nahořklá až palčivá.
Obsah polárních látek byl vyšší, než je stanoveno v příslušné vyhlášce.
Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Fritovací olej vykazoval známky tepelného rozkladu - chuť typická pro přepálený olej, palčivá, mírně zvýšená viskozita, byly přítomné zuhelnatělé zbytky dříve smažených potravin, obsah polymerních triacylglycerolů byl vyšší, než připouští příslušný právní předpis.
Výrobek obsahoval mléčnou bílkovinu v množství větším, než se do výrobku může dostat tzv. nezáměrnou křížovou kontaminací při dodržení pravidel správné výrobní praxe.
V potravině byla zjištěna přítomnost omamné látky - ekgonin. Do potravin je zakázáno přidávat omamné nebo psychotropní látky.
Informace o projektu Potraviny na pranýři
Vysvětlení základních pojmů potravinářské terminologie a pojmů použitých na webu Potraviny na pranýři.
Popis nevyhovujících parametrů jednotlivých komodit potravin.
Odpovědi na dotazy spotřebitelů.