Přejít na:
Potraviny na pranýři

V pivu byl zjištěn nižší obsah extraktu původní mladiny, než je stanoveno pro ležáky v příslušném právním předpise.

Olej vykazoval známky tepelného rozkladu - chuť mírně palčivá, typická pro přepálený olej, mírně viskózní konzistence a obsah polymerních triacylglycerolů vyšší, než je stanoveno příslušným právním předpisem.

Chuť a vůně výrobku byly netypické, cizí, žluklé a nepříjemné. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

 

Vino bianco dry, Víno z Itálie, 11% vol.

V chuti a vůni vína byla patrná oxidáza. 

Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách. Oxidáza vzniká nekontrolovatelným stykem vína se vzdušným kyslíkem.

LAFI KÉKFRANKOS ROSÉ, víno růžové suché, alk. 11,5 % obj., víno z Maďarska, Duna-Tizsa közi.

Chuť a vůně vína byly silně oxidativní.

Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách. Oxidáza vzniká nekontrolovatelným stykem vína se vzdušným kyslíkem.

Používaný fritovací olej

Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Používaný fritovací olej vykazoval známky tepelného rozkladu - hnědá až černá barva, přítomnost zuhelnatělých zbytků dříve smažených potravin. Obsah polárních látek byl vyšší, než je stanoveno v příslušné vyhlášce.

Používaný fritovací olej

Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Používaný fritovací olej vykazoval známky tepelného rozkladu - barva
hnědá až černá. Byla patrná přítomnost zuhelnatělých zbytků dříve smažených potravin.

Používaný fritovací olej

Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Používaný fritovací olej vykazoval známky tepelného rozkladu - hnědá až černá barva, přítomnost zuhelnatělých zbytků dříve smažených potravin, nepříjemný zápach typický pro přepálený olej. Obsah polárních látek byl vyšší, než je stanoveno v příslušné vyhlášce.

Uzavřené provozovny
JOSEF PECÁR
Maloobchod JOSEF PECÁR
798 49 Malé Hradisko 40
Nezajištěný přístup k teplé vodě - nebyla možná hygienická očista nádobí nebo náčiní přicházejícího do styku s potravinami
Nezajištěn přístup teplé vody pro očistu rukou
Neoddělená umyvadla na mytí rukou a pracovních pomůcek
Poškození stěn
MIROSLAV HULÍNSKÝ
Restaurace MIROSLAV HULÍNSKÝ
Nebesa 1, 352 01 Aš
Výskyt trusu hlodavců
Výskyt mrtvých hlodavců
Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
BURGER INN s.r.o.
Výroba a rozvoz jídel BURGER INN s.r.o.
Skácelova 1760/28, 612 00 Brno
Výskyt trusu hlodavců
Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
Stopy po působení a výskytu hlodavců
DUNG PHAN OBCHOD s. r. o.
Restaurace DUNG PHAN OBCHOD s. r. o.
Dragounská 2545/9a, 350 02 Cheb
Výskyt trusu hlodavců
Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
Špatné hygienické podmínky na toaletách
Výskyt plísní na provozovně
Výskyt plísní na výrobních zařízeních, předmětech nebo površích
Výskyt plísní na stěnách
Výskyt plísní na stropě
Výskyt plísní v chladicích zařízeních
Výrazně zanedbaný úklid
Znečištěné kuchyňské nebo pracovní náčiní
Výrazné znečištění prostor
Nečistoty na stěnách nebo stropě
Nečistoty na podlaze
Nečistoty na regálech či zařízeních
Silně znečistěná chladicí zařízení
Poškození stěn
Poškození podlah
HM Butchers s.r.o.
Restaurace HM Butchers s.r.o.
Dobrovského 96/29, 612 00 Brno
Výskyt hmyzích škůdců
Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
Znečištěné kuchyňské nebo pracovní náčiní
Nečistoty na podlaze
Poškození stropu
PHAN LONG NGUYEN
Restaurace PHAN LONG NGUYEN
Žitavská 64, 471 54 Cvikov
Výrazně zanedbaný úklid
Znečištěné kuchyňské nebo pracovní náčiní
Hromadění odpadů, nezajištění odvozu potravinářského odpadu
Nečistoty na regálech či zařízeních
Poškození stěn
Velikost či uspořádání prostor pro skladování potravin neumožňuje správnou hygienickou praxi
Nevhodně skladované potraviny
DENISA FEDOROVÁ
Restaurace DENISA FEDOROVÁ
Masarykovo náměstí 25, 503 46 Třebechovice pod Orebem
Výskyt trusu hlodavců
Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
Stopy po působení a výskytu hlodavců
Nečistoty na podlaze
Poškození stěn
RKJ Group s.r.o.
Restaurace RKJ Group s.r.o.
Zbrojnická 312/8, 301 00 Plzeň
Výskyt trusu hlodavců
Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
Výrazně zanedbaný úklid
Nečistoty na stěnách nebo stropě
Nečistoty na podlaze
Nečistoty na regálech či zařízeních
Informace o projektu Potraviny na pranýři

Informace o projektu Potraviny na pranýři

Slovníček pojmů aneb když se řekne

Vysvětlení základních pojmů potravinářské terminologie a pojmů použitých na webu Potraviny na pranýři.

Vysvětlení nevyhovujících parametrů

Popis nevyhovujících parametrů jednotlivých komodit potravin.

Nejčastější dotazy

Odpovědi na dotazy spotřebitelů.