Chcete dostávat novinky z webu
Potraviny na pranýři?
Přihlaste svůj email zde.
V pivu byl zjištěn nižší obsah extraktu původní mladiny, než je stanoveno pro ležáky v příslušném právním předpise.
Chuť a vůně výrobku byly netypické, cizí, žluklé a nepříjemné. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.
Chuť a vůně vína byly silně oxidativní.
Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách. Oxidáza vzniká nekontrolovatelným stykem vína se vzdušným kyslíkem.
Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Používaný fritovací olej vykazoval známky tepelného rozkladu - barva
hnědá až černá. Byla patrná přítomnost zuhelnatělých zbytků dříve smažených potravin.
Informace o projektu Potraviny na pranýři
Vysvětlení základních pojmů potravinářské terminologie a pojmů použitých na webu Potraviny na pranýři.
Popis nevyhovujících parametrů jednotlivých komodit potravin.
Odpovědi na dotazy spotřebitelů.