Již 10 let jsme s Vámi.
Vaše Potraviny na pranýři
Již 10 let jsme s Vámi.
Vaše Potraviny na pranýři
V chuti a vůni vína byla patrná oxidáza a druhotná fermentace.
Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách. Oxidáza vzniká nekontrolovatelným stykem vína se vzdušným kyslíkem.
Sekundární fermentace (druhotné kvašení) je nežádoucí kvašení zbytkového cukru ve víně, projevuje se štiplavou chutí a vůní po oxidu uhličitém, případně i vznikem zákalu.
V doplňku stravy byla zjištěna přítomnost hořčíku v kovové formě. Kovový hořčík není povolená forma minerální látky pro použití při výrobě doplňků stravy.
Na obale výrobku nebyla uvedena informace, že potravina byla ošetřena ionizujícím zářením.
Jednalo se o potravinu původem mimo EU, která musí být doprovázena dokumentací s údaji o názvu a adrese schválené ozařovny. Tyty doklady nebyly kontrolovanou osobou předloženy, proto existuje podezření, že byla ozářena v neschválené ozařovně.
Na obale výrobku nebyla uvedena informace, že potravina byla ošetřena ionizujícím zářením.
Jednalo se o potravinu původem mimo EU, která musí být doprovázena dokumentací s údaji o názvu a adrese schválené ozařovny. Tyty doklady nebyly kontrolovanou osobou předloženy, proto existuje podezření, že byla ozářena v neschválené ozařovně.
V potravině byl překročen maximální limit reziduí pesticidů - acetamiprid trojnásobně, chlorpyrifos šestnáctinásobně, clothianidin patnáctinásobně, hexaconazole trojnásobně, imidacloprid osminásobně, picoxystrobin trojnásobně, pyraclostrobin dvojnásobně a thiametoxam devítinásobně.
Informace o projektu Potraviny na pranýři
Vysvětlení základních pojmů potravinářské terminologie a pojmů použitých na webu Potraviny na pranýři.
Popis nevyhovujících parametrů jednotlivých komodit potravin.
Odpovědi na dotazy spotřebitelů.