Chcete dostávat novinky z webu
Potraviny na pranýři?
Přihlaste svůj email zde.
Ve víně byl překročen maximální povolený limit pro obsah konzervantu - kyseliny sorbové.
V chuti a vůni vína byla patrná oxidáza.
Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách. Oxidáza vzniká nekontrolovatelným stykem vína se vzdušným kyslíkem.
Ve víně byl překročen maximální povolený limit pro obsah konzervantu - kyseliny sorbové.
V potravině byl několikanásobně překročen limit pro obsah kontaminující látky - ochratoxinu A.
Jednalo se o surovinu pro výrobu pekařských výrobků.
Ve víně byl překročen maximální povolený obsah konzervantu - oxidu siřičitého.
Ve víně byly zjištěny plovoucí nečistoty. Víno měla nahnědlý odstín a v chuti a vůni byla patrná oxidáza.
Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách. Oxidáza vzniká nekontrolovatelným stykem vína se vzdušným kyslíkem.
Chuť a vůně výrobky byly po žluknutí a netypické pro daný typ potraviny. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.
Ve víně byl překročen maximální povolený limit pro obsah konzervantu - oxidu siřičitého.
Informace o projektu Potraviny na pranýři
Vysvětlení základních pojmů potravinářské terminologie a pojmů použitých na webu Potraviny na pranýři.
Popis nevyhovujících parametrů jednotlivých komodit potravin.
Odpovědi na dotazy spotřebitelů.