Chcete dostávat novinky z webu
Potraviny na pranýři?
Přihlaste svůj email zde.
Víno bylo zakalené a mělo opalizující vzhled. V chuti a vůni byla patrná oxidáza.
Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách. Oxidáza vzniká nekontrolovatelným stykem vína se vzdušným kyslíkem.
Na povrchu sýru byla zjištěna přítomnost kolonií plísní bílé a zelené barvy. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.
Jednalo se o surovinu pro přípravu pokrmů.
V chuti vína byly patrné nežádoucí biologické procesy.
Výrobek nepříjemně zapáchal (obdobně jako kyselina máselná). Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.
Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku. Potravina neměla prošlé datum minimální trvanlivosti.
Vzorek zapáchal po kažení a měl oslizlý a lepkavý povrch. Barva nákroje byla vybledlá. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.
Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku.
Informace o projektu Potraviny na pranýři
Vysvětlení základních pojmů potravinářské terminologie a pojmů použitých na webu Potraviny na pranýři.
Popis nevyhovujících parametrů jednotlivých komodit potravin.
Odpovědi na dotazy spotřebitelů.