Chcete dostávat novinky z webu
Potraviny na pranýři?
Přihlaste svůj email zde.
U části hub byly patrné dírky způsobené červy. Po namočení hub byli viditelní červi na
povrchu i uvnitř některých částí hub.
V potravině byla prokázána přítomnost psychotropních látek (R)-HHC a (S)-HHC.
Použití omamných nebo psychotropních látek v potravinách je zakázáno.
V potravině byl překročen povolený limit pro obsah syntetických barviv. Dále byla zjištěna přítomnost barviva žluť SY (E110), jehož použití v tomto typu potraviny není povoleno.
U části balení se na povrchu sýra pod neporušeným obalem vyskytovala plíseň zelené barvy.
Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.
Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku, potravina neměla prošlé datum minimální trvanlivosti.
Informace o projektu Potraviny na pranýři
Vysvětlení základních pojmů potravinářské terminologie a pojmů použitých na webu Potraviny na pranýři.
Popis nevyhovujících parametrů jednotlivých komodit potravin.
Odpovědi na dotazy spotřebitelů.