Chcete dostávat novinky z webu
Potraviny na pranýři?
Přihlaste svůj email zde.
Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Používaný olej vykazoval známky tepelného rozkladu - vůně typická pro přepálený olej, chuť typická pro přepálený olej, hořká, konzistence mírně viskózní. Obsah polárních látek byl vyšší, než je stanoveno v příslušné vyhlášce. Zjištěn mírný výskyt odloučených částeček dříve smažených potravin.
Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Používaný fritovací olej vykazoval známky tepelného rozkladu - barva
hnědá, vůně typická pro přepálený olej, chuť typická pro přepálený olej, palčivá, konzistence mírně viskózní. Obsah polárních látek byl vyšší, než je stanoveno v příslušné vyhlášce. Byl patrný značný výskyt odloučených částeček dříve smažených potravin na dně fritovací vany.
Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Používaný olej vykazoval známky tepelného rozkladu - zlatohnědá barva, vůně typická pro přepálený olej, chuť typická pro přepálený olej, hořká, konzistence mírně viskózní. Obsah polárních látek byl vyšší, než je stanoveno v příslušné vyhlášce. Zjištěn mírný výskyt odloučených částeček dříve smažených potravin.
Vzorek oleje byl odebrán z první fritovací vany zprava. Používaný fritovací olej vykazoval známky tepelného rozkladu - hnědá barva oleje, stálá odolná pěna při vložení potraviny, zvýšená viskozita oleje. Obsah polárních látek byl vyšší, než je stanoveno v příslušné vyhlášce.
Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Olej vykazoval známky tepelného rozkladu. Byla zjištěna přítomnost zuhelnatělých zbytků, chuť byla typická pro přepálený olej nahořklá až palčivá. Olej nepříjemně zapáchal typicky pro přepálený olej. Obsah polárních látek byl vyšší, než je stanoveno v příslušné vyhlášce.
Informace o projektu Potraviny na pranýři
Vysvětlení základních pojmů potravinářské terminologie a pojmů použitých na webu Potraviny na pranýři.
Popis nevyhovujících parametrů jednotlivých komodit potravin.
Odpovědi na dotazy spotřebitelů.