Chcete dostávat novinky z webu
Potraviny na pranýři?
Přihlaste svůj email zde.
Povrch masa byl lepkavý, potravina nepříjemně zapáchala po kažení. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.
Potravina měla dle původní etikety prošlé datum použitelnosti. Jednalo se o surovinu pro přípravu pokrmů.
Potravina zapáchala po kažení a měla oslizlý a lepkavý povrch. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.
Vzorek byl odebrán z načatého balení. Kontrolovaná osoba nebyla schopna určit, kdy bylo balení otevřeno. Na originální etiketě bylo uvedeno: "Po rozbalení spotřebujte do 72 hodin".
V potravině byla zjištěna přítomnost patogenní bakterie Salmonella Enteritidis, která může způsobit onemocnění salmonelózu.
V potravině byla prokázána přítomnost psychotropní látky delta 9-THC.
Použití omamných nebo psychotropních látek v potravinách je zakázáno.
Víno bylo zakalené a mělo opalizující vzhled. V chuti a vůni byla patrná oxidáza.
Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách. Oxidáza vzniká nekontrolovatelným stykem vína se vzdušným kyslíkem.
Informace o projektu Potraviny na pranýři
Vysvětlení základních pojmů potravinářské terminologie a pojmů použitých na webu Potraviny na pranýři.
Popis nevyhovujících parametrů jednotlivých komodit potravin.
Odpovědi na dotazy spotřebitelů.