Přejít na:
Potraviny na pranýři
CELER

V celeru byl osmnáctkrát překročen maximální limit reziduí pesticidu fosthiazate.

Používaný fritovací olej

Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Fritovací olej vykazoval známky tepelného rozkladu. Chuť byla typická pro přepálený olej, palčivá, nahořklá. Vůně byla po přepáleném oleji. Fritovací olej měl vysokou viskozitu a byly v něm patrné zuhelnatělé zbytky potravin.

Sekaná

Povrch výrobku byl oslizlý a lepkavý. Výrobek zapáchal po kažení. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Vzorek byl odebrán z načatého balení. Kontrolovaná osoba nebyla schopna určit, kdy balení otevřela. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku. 

Šunková klobása - masný výrobek tepelně opracovaný

Potravina zapáchala po kažení. Na povrchu se vyskytovaly kolonie plísní viditelné pouhým okem.

Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení. Potravina měla neznámé datum použitelnosti.

BILLA TAGLIATELLE – těstoviny vaječné nesušené

Potravina obsahovala podstatně méně vajec, než bylo uvedeno na obalu. Spotřebiteli tak byla poskytnuta zavádějící informace: "VEJCE nosnic v halách 20 %".

ŠUMAVSKÝ EIDAM, strouhaný, 45 %

Pod neporušeným obalem na povrchu sýra se vyskytovaly kolonie plísní bílé a bílozelené barvy. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování této potraviny. Potravina neměla prošlé datum minimální trvanlivosti.

ŠUMAVSKÝ EIDAM, plátky, 30 %

Pod neporušeným obalem na povrchu sýra se vyskytovaly kolonie plísní bílé a bílozelené barvy. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování této potraviny. Potravina neměla prošlé datum minimální trvanlivosti.

ŠUMAVSKÝ EIDAM, plátky, 20 %

Pod neporušeným obalem na povrchu sýra se vyskytovaly kolonie plísní bílé a bílozelené barvy. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování této potraviny. Potravina neměla prošlé datum minimální trvanlivosti.

Uzavřené provozovny
Coop Příbram, družstvo
Velkoobchod Coop Příbram, družstvo
Na Skalách 933, 264 01 Sedlčany
Výskyt trusu hlodavců
Výskyt mrtvých hlodavců
Výrazně zanedbaný úklid
Výrazné znečištění prostor
Nečistoty na podlaze
Nečistoty na regálech či zařízeních
Nevhodně skladované potraviny
ROMAN STŘÍTESKÝ
Restaurace ROMAN STŘÍTESKÝ
B. Němcové 146, 570 01 Litomyšl
Výskyt plísní na stěnách
Výskyt plísní na stropě
DUAN LE VAN
Maloobchod DUAN LE VAN
5. května 430, 54224 Svoboda nad Úpou
Výskyt trusu hlodavců
Stopy po působení a výskytu hlodavců
Nečistoty na podlaze
Hookah and the Beast s.r.o.
Pivnice, bar nebo herna Hookah and the Beast s.r.o.
Hrnčířská 64/4, 400 01 Ústí nad Labem
Nezajištěný přístup k teplé vodě - nebyla možná hygienická očista nádobí nebo náčiní přicházejícího do styku s potravinami
Výskyt plísní v chladicích zařízeních
Nečistoty na podlaze
Nečistoty na regálech či zařízeních
Poškození stěn
PAVEL FISCHER
Výroba PAVEL FISCHER
Na Viničkách 1265/1, 153 00 Praha 5
Výskyt trusu hlodavců
Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
Výskyt plísní na výrobních zařízeních, předmětech nebo površích
Výskyt plísní na stěnách
Poškození stěn
Kouření v prostorách provozovny
Koroze kovových konstrukcí (polic, regálů, aj.)
Riziko kontaminace potravin z důvodu nevyhovujících prostor
VĚRA HOLUBOVÁ
Výroba VĚRA HOLUBOVÁ
Náchodská 341, 541 01 Trutnov
Výskyt domácích nebo jiných zvířat v provozovně
Velikost či uspořádání prostor pro výrobu potravin neumožňuje správnou hygienickou praxi
Nevhodně skladované potraviny
Alrichovo pekařství s.r.o.
Výroba Alrichovo pekařství s.r.o.
Hájecká 131, 273 51 Unhošť
Výskyt trusu hlodavců
Výskyt hmyzích škůdců
Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
Stopy po působení a výskytu hlodavců
Nečistoty na podlaze
Kouření v prostorách provozovny
DUY THAI NGUYEN
Maloobchod DUY THAI NGUYEN
Nádražní 298, 273 71 Zlonice
Výskyt trusu hlodavců
Výskyt mrtvých hlodavců
Výskyt hmyzích škůdců
Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
Stopy po působení a výskytu hlodavců
Neoddělená umyvadla na mytí rukou a pracovních pomůcek
Výskyt plísní na stěnách
Výrazně zanedbaný úklid
Výrazné znečištění prostor
Nečistoty na podlaze
Nečistoty na regálech či zařízeních
Prostory provozovny využívány i pro činnosti nesouvisející s provozováním potravinářského podniku
Informace o projektu Potraviny na pranýři

Informace o projektu Potraviny na pranýři

Slovníček pojmů aneb když se řekne

Vysvětlení základních pojmů potravinářské terminologie a pojmů použitých na webu Potraviny na pranýři.

Vysvětlení nevyhovujících parametrů

Popis nevyhovujících parametrů jednotlivých komodit potravin.

Nejčastější dotazy

Odpovědi na dotazy spotřebitelů.